Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skridsko-mara en nyhet för Runndagarna

Annons

Vädermässigt ser årets upplaga av Runndagarna inte ut att kunna mäta sig med förra årets. Då sken solen över de ungefär 10 000-15 000 deltagarna som valde att tillbringa helgen på isen. Lördagens väder tycks bli milt och på söndagen väntas en del snö. Det kunde vara bättre, men någon oro för arrangemangets del finns inte hos Näringslivet Falun-Borlänge.

Runn är populärare än någonsin.

- Skridskoåkningen har växt enormt. Sportaffärerna säljer skridskor som aldrig förr och hyr ut också. Någon nytta har vi nog gjort i den delen, säger Anders Björkman, vd för Näringslivet Falun-Borlänge.

Nytt för i år är att skridskoloppet Ornäsrännet går under Runndagarna. Sträckorna är 10, 21 eller 42 kilometer långa. Den som är sugen på en utmaning kan alltså göra en hel maraton på isen i helgen.

Nytt för i år är även möjligheten att prova på trikeflygning vid Roxnäs udde.

För den som vill hålla sig på markhöjd arrangeras hockeymatcher vid Hellmansö. Där ställer Falu IF:s gamla hockeyveteraner upp med motstånd för den som känner sig manad.

Ännu en nyhet är möjligheten att besöka kyrkbåtsbyggarna på Sunnanö, dit det skyltas från Torsång.

På Haganäs restaurang i Ornäs inleds helgen med hantverksmarknad på lördagen, följd av sjurätters gourmetmiddag med vinprovning och underhållning på kvällen.

På söndagen förvandlas restaurangen till bröllopsmässa, medan det pågår tävlingar för islandshästar på viken utanför.

Dessutom pågår övriga återkommande aktiviteter runt sjön, såsom fisketävlingar på Ösjön, friluftsgudstjänst med gospel vid Hellmansö, veteranisracing i Vika och handikappidrott vid Liljans herrgård.

Serveringar finns på flera platser på och runt Runn under helgen.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons