Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skräddarbacken förbuskas

Annons

Jag är arg på Borlänge kommun och vill få följande sagt: Uppe i Skräddarbacken, där vi sedan 1979 bor i ett villaområde gränsande till parkmark, har slyn röjts genom åren så det sett fint och välskött ut.

Men nu har det hänt saker. Kommunen struntar i allt vad sly heter. Stora delar av Skräddarbacken håller på att växa igen.

Det ser bedrövligt ut. Barrträd, björk, sälg, al - allt trängs i en otäckt snårig röra som växer högre och högre för varje år och skymmer solen.

Sikten längs den farligt kurviga Skräddarbacksvägen är snart obefintlig. Jag är rädd för att ännu en dödsolycka snart kommer att ske om inget görs.

Bilar kör i 90-100, älgar och rådjur korsar vägen, skuggiga partier ger överraskande halka.

Hur kan det vara tillåtet för en kommun att planlägga och sälja villatomter med angränsande parkmark, och sedan strunta i alltihop?

Resurserna borde fördelas annorlunda. Är det Vattenparken som tar hela kakan? Eller kanske Skräddarbacksrondellen, där man kan få se 2-3 man från en inhyrd firma stå och gräva i planteringen?

Vi har motorsåg, röjsåg och skogsvana, men nekas av Borlänge Energi att själva få röja på parkmarken som gränsar till vår tomt.

Så nu undrar jag om det finns möjlighet att få göra en sorts samfällighet för området, där berörda fastighetsägare tar över ansvaret?

Jag känner mig maktlös och vantrivs med att se detta elände

EN SKUGGFIGUR

Mer läsning

Annons