Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skottlossning på Jax

Annons

Flera personer befann sig i lägenheten när rutan plötsligt krossades av en pistolkula. Den följdes av ytterligare sex skott.

Under natten till lördag grep polisen en 24-årig man som misstänkt för skottdramat på Studievägen.

Det var vid 23.30-tiden på fredagskvällen som fick polisen larm om skottlossning i Borlänge. Någon hade avlossat flera skott i rask följd genom ett fönster till en lägenhet på Studievägen i stadsdelen Jakobsgårdarna.

Det fanns flera vittnen till händelsen och genom dem fick polisen tips om en misstänkt gärningsman. Under natten sökte man därför efter en man, cirka 180 centimeter lång och klädd i en grön jacka.

Intensiva spaningar gav resultat. Ett par timmar efter skottlossningen greps en 24-årig man från Borlänge. Han anhölls på lördagen av jourhavande åklagare som misstänkt för dådet.

Det var kvinnan som bodde i lägenheten som direkt efter skottlossningen larmade polisen. Vid följande brottsplatsundersökning visade det sig att totalt sju skott avlossats mot bostaden. Ingen av de personer som befann sig i huset skadades dock.

Motivet till skjutningen är ännu inte klarlagt. Under lördagen förhördes främst vittnen och andra inblandade i händelsen. Den misstänkta gärningsmannen kommer att få berätta sin historia när polisen fått en mer klar bild av händelseförloppet på Studievägen.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons