Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skottdrama i Siggebo

Annons

Ingen människa skadades vid skottdramat, men flera av de personer som bevittnade händelsen känner sig illa till mods efter den skrämmande upplevelsen.

- Jag såg på tv och tittade samtidigt på åskvädret. Plötsligt hörde jag en knall och tänkte att det där var inte åskan. Jag gick ut på balkongen och såg då mannen komma gående, säger en man som såg skyttens framfart i Säter.

- Han vände sig och siktade mot oss och sedan såg jag en mynningsflamma, säger mannen

Men skottet missade turligt nog och träffade husväggen.

Gärningsmannen hade före det avlossat ett skott i bakrutan på en parkerad Mercedes och avlossade också ett skott som studsade upp på en bil, som ägs av en personerna som bevittnade händelseförloppet.

En granne till vittnet stod och och rökte när han fick syn på skytten.

- Jag hörde en smäll och förstod direkt att den kom från ett skjutvapen och när jag tittade ut såg jag en person gå på parkeringen, säger han.

Skytten fortsatte sedan att gå ner mot vägen till Smedjebacken, men stannade och avfyrade två skott mot en miljöstation.

- Samtidigt såg jag två cyklister och tänkte att de måste skynda sig bort, säger en kvinna, som också bevittnade skottlossningen.

Mannen försvann sedan från platsen i en bil.

Polisen grep honom sedan i bostaden där hann befann sig ensam. Där fann man även jaktgeväret, ett kulvapen. Mannen kommer från Säters kommun och är känd av polisen sedan tidigare.

Vet ni var han har fått vapnet ifrån?

- Nej, det är en av de saker vi ska utreda, säger Bo Persson vid polisen i Borlänge.

Vad som ligger bakom skottlossningen är oklart.

- Men det rör sig inte om en gangsteruppgörelse.

Mannen anhölls i går av åklagare Katarina Lindström. Han är misstänkt för framkallande av fara för annan och för grovt vapenbrott. Åklagaren tar i dag ställning till om den anhållne ska begäras häktad.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons