Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skottdrama i hyreshus

Annons

De två personerna som bor i lägenheten hade under kvällen varit ute och roat sig i Falun tillsammans med ytterligare ett antal personer. Gänget som varit ute tillsammans befann sig i lägenheten när skottlossningen började.

När polisen kom till platsen hade gärningsmännen, som är minst två till antalet, gett sig av i bil. På baksidan av hyreshuset spärrades ett litet område av för teknisk undersökning. Tydliga fotspår framträdde i snön, som teknikerna färgat röd.

Hur polisen fick tag på de två personer som i går greps och anhölls vill utredningschef Jan Trygg inte svara på för tillfället. De anhållna är 20 och 25 år och den ena av dem är känd av polisen sedan tidigare. De förhördes under gårdagen, men något tänkbart motiv för skottlossningen kan ännu inte tillkännages.

- Vi hör dem som var i lägenheten för att undersöka om något hänt under kvällen på stan, säger Jan Trygg.

Under söndagen knackade polisen dörr i området för att få vittnesuppgifter. Och polisens tekniker tillbringade hela dagen med att säkra spår på platsen.

Med sin specialutrustning kunde de jobba fram fingeravtryck på dörren.

- Först får vi fram fingeravtrycken, sedan kan vi lyfta dem från dörren och sedan skickas de till ID-roteln i Stockholm, säger Göran Eriksson som tillsammans med kollegan Östen Eliasson utförde det tidskrävande arbetet.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons