Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skötsamma ungdomar ska belönas

Annons

- Det blir värre och värre. Nu krävs krafttag för att försöka stoppa inbrotten och skadegörelsen.

Kultur- och fritidschef Kjell Rosén berättar om fritidsnämndens förslag om att tillsätta en grupp med vuxna och ungdomar som ska försöka få stopp på buslivet. Syftet är att minska kostnaderna för förstörelsen.

Nu har Hedemorabon Gösta Ljungberg skrivit till Hedemora kommun och föreslagit att eventuellt minskade utgifter ska komma ungdomarna till del.

- Det här förslaget ger ungdomarna ett val. Klottra på stan, slå sönder fönsterrutor eller kanske bada gratis i Vasahallen, föreslår Gösta Ljungberg

Tanken är att skolelever tillsammans med representanter från en rad kommunala förvaltningar, i en arbetsgrupp, ska engagera sig mot vandaliseringen. Kultur- och fritidsnämnden har ställt sig bakom Gösta Ljungbergs förslag.

- Numera finns inga gränser, säger Kjell Rosén. Man ger sig på sevärdheter och kulturella utsmyckningar. Nästan varje måndag morgon får jag rapporter över helgens skadegörelser på kommunala anläggningar.

Förutom den sönderslagna statyn i Myntparken, rapporterades att en livräddningsbåt stulits i Vikmanshyttan. Vid badet har en dörr till ett omklädningsrum bränts sönder och två åror stulits från en annan livräddningsbåt i Vikmanshyttan.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons