Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skotertjuvar greps vid Kappsjön

Annons

Det var en mycket fräck skoterstöld som skedde på fredagen mitt på dagen från en gård i Böle i Malung. Skoterns ägare kom hem från arbetet och upptäckte att en skoter var stulen från hans gård.
En annan person hade sett något misstänkt och de två spårade skotern och följde efter spåren och man hittade också skotern och skotertjuven vid Björnviken cirka dryga milen från den plats varifrån den stulits. Skotertjuven hade åkt efter vägen som går söderut från Böle mot Kappsjön.
När man skulle ringa polisen fanns det ingen täckning för telefonen varför skotertjuven lämnades ensam med en av dem som fått fatt på tjuven. Då passade denne på att smita och polisen jagade sedan skotertjuven i skogen under fyra-fem timmar innan han kunde gripas.
Senare kom hans kamrat med bil och denne kunde också gripas. Polisen misstänker att bilen var stulen, i denna hittades också pulver som polisen misstänker är narkotika.
Föraren av bilen misstänks också varit påverkad och han fick genomgå provtagning. Det pulver som hittades har sänts in för en analys.
De två skotertjuvarna fördes till Malungs polisstation och de anhölls senare på fredagskvällen misstänkta för skoterstölden. Under förhör på lördagen erkände de två skoterstölden. Efter erkännandena försattes de båda på fri fot.
SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons