Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoterstölder i Sälenfjällen

Annons

Polisen i Sälen har fått in en anmälan om två skoterstölder i Sälenfjällen. Det var natten till fredagen som två skotrar till ett sammanlagt värde av cirka 180 000 kronor stals i Sälens fjällvärld. Den ena skotern stals i trakterna kring Sälens högfjällshotell medan den andra skotern stals vid Hundfjället.

Skotern vid Sälens högfjällshotell stod parkerad på innergården vid Ica-Toppen vid högfjällshotellet och var en så kallad terrängskoter. Den var låst med både kättingar och bygellås.

Tjuvarna har brutit upp låset och sedan forslat bort skotern på något fordon. Skotern var värd drygt hundratusen kronor.

Skotern är en röd Yamaha SXV 700 med registreringsnumret SPN 499. Skotern som stals vid Hundfjället är en fabriksny blå Polaris Trail Touring med registreringsnumret USP 204 och den är värd 75 000 kronor.

Även den skotern var låst med vajer och bygellås, och låset har brutits upp på samma sätt som vid skotern som stals vid Högfjällshotellet. Eftersom tillvägagångssättet vid båda skoterstölderna verkar vara detsamma pekar det mesta mot att det är samma tjuvar som stulit de båda skotrarna. Skoterstölderna har förmodligen skett under sen natt och de som stulit skotrarna har haft fordon som de forslat bort dem med. Polisen har i dagsläget ingen misstänkt men vill ha tips från allmänheten i händelse av att någon sett några mystiska bilar med skotrar natten till fredag i Sälenområdet.

Slagsmål vid Sälenkrog

När Sälenpatrullen kom fram till platsen hade det hela lugnat ner sig och man kunde återkalla de andra polispatrullerna som hade larmats ut. Enligt uppgift behövde heller inte polisen som ryckte ut från Sälen göra något ingripande.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons