Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sköterskornas OB-tillägg

Annons

Läste att våra ledande landstingspolitiker, L-O Hagberg, v, och Alf Johansson, s, ska ta bort de OB-tillägg som IVA-personalen fått för att vi ska kunna behålla dem, då de är en bristvara.

Detta är handling från landstingspolitikerna som vi aktieägare och småkapitalister gillar. Skäm ej bort anställda med en massa tillägg och annat. Håll dem på mattan.

Det är roligt att se att en gammelkommunist och fackpamp som Hagberg förstår att genom att hålla löner och annat på så låg nivå som möjligt kan det bli pengar över.

När en gammal fackpamp inser detta, hoppas jag och andra aktieägare att cheferna på SSAB och Kvarnsvedens pappersbruk inleder förhandlingar för att få bort bland annat OB-tilläggen för industriarbetarna.

Detta minskar kostnaderna och ökar företagens vinster och därmed kan aktieutdelningen till oss aktieägare ökas. Vi aktieägare har haft några mycket kärva år med dålig utdelning på vårt riskkapital så det torde inte vara mer än rätt att vi kompenseras.

Jag hoppas att Hagberg och Johansson talar med sina partivänner som nu är fackliga företrädare om det riktiga med borttagandet av en massa tillägg.

Är cheferna på SSAB och KP för fega att ta upp förhandlingar om detta kan de väl kontakta Hagberg och Johansson för konsultationer. Det är skönt vi har dessa kreativa politiker. Vi i Dalarna är i trygga händer.

Lars Andersson

Mer läsning

Annons