Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoterpolisen beredd

Annons

Polisen i Malung ser naturligtvis mycket allvarligt på det här. Nu har de fått bättre förutsättningar att vara ute och göra kontroller än tidigare.

I dag förfogar polisen över två skotrar att göra sina kontroller med, och polismännen Göran Tenn och Gunnar Persson har varit ute en hel del hittills och kommer att göra fler insatser under vårvintern.

- Vi vet att det är viktigt att vi är ute och visar oss bland skoterförarna, det har en förebyggande effekt. Vårt huvudsyfte är att minska antalet alkoholpåverkade skoterförare. Helst få bort alkoholen helt i sådana här sammanhang, säger Göran Tenn.

Hittills har inte någon berusad skoterförare gripits vid de här kontrollerna men i andra sammanhang har ett par ertappats av polisen.

- Vi har nog uppfattningen att det blivit bättre när det gäller nykterheten, i varje fall i Malungsområdet, säger Gunnar Persson.

Men polisen i Malung är noga med att säga att de inte kommer att jaga någon misstänkt eftersom detta skulle kunna få katastrofala följder.

- Vi hoppas att skoterförarna

i stället förstår att vi är ute för att få bort problemet med berusade skoterförare och de kontroller som vi gjort hittills har faktiskt visat att det varit bra med nykterheten, säger Gunnar Persson.

Men polisen är övertygad om att det fortfarande finns alltför många som kör skoter utan att vara helt nyktra. Det är lika allvarligt att framföra en skoter berusad som att köra bil berusad. För den som grips för skoterfylleri väntar indraget körkort liksom risk för att vapenlicenser dras in och det kan också leda till att man döms till fängelsestraff.

Det var meningen att en stor skoterrazzia skulle genomföras för en tid sedan, men den fick ställas in på grund av att en stor trafikolycka inträffade i Malungsområdet.

Än är vintern dock inte slut och fler skoterkontroller kommer att genomföras i Malung, Lima och Sälenområdet.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons