Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoterförare körde sönder spår

Annons

Fritid Rättvik har efter den gångna helgen fått rapporter om sönderkörda skidspår.

Bland annat var en och en halv kilometer sönderkörda av snöskoter.

- Vi har vissa problem med skotertrafiken. Vi hoppas de nya lokala informationsmaterialet ska öka förståelsen och att det är viktigt att respektera och visa hänsyn för annan aktivitet i skog och mark, säger fritidschef Magnus Breitholtz på Rättviks kommun.

Under helgen har skoteråkare kört från motorbanan upp på skidspåret till Risåstjärn, en sträcka på cirka en och en halv kilometer.

- Det är ett lagbrott att åka med skoter i märkta och preparerade skidspår. Regler måste respekteras och de lokala föreskrifterna följas. Jordbruksmark och skyddsvärd natur, störande skoteråkning vid bebyggelse kan till och med vara en säkerhetsrisk.

- Dessutom finns i vissa fall svårigheter att identifiera skoterföraren, dels på grund av klädsel, hjälm, visir och dels på grund att registreringsskylten inte alltid är synlig. Registreringsskylten ska vara synlig på främre delen av skoter.

- I samrådsgruppen där bland andra representanter från skoterklubbarna, polisen, fritidskontoret och kommunekologen är med diskuterar vi frågor som denna. I takt med att skoterlederna byggs ut minskar också problemen med störande skotertrafik, anser Magnus Breitholtz.

Mer läsning

Annons