Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoterförare försvunnen - polis letar vid Oreälven

Annons

Polisen satt in en helikopter under tisdagen i sökandet efter en 36-årig tvåbarnsfar från Orsa, som har varit försvunnen med sin skoter sedan söndagskvällen.

Den saknade skoterföraren sågs senast i söndags kväll då han lämnade Hansjö på sin snöskoter.

- Därefter har vi inga uppgifter om att någon sett eller hört av honom, berättar polisens insatsledare Sven-Bertil Björklund.

Med hjälp av helikopter och hundpatruller har polisen sökt av områden norr om Orsa. Anledningen är uppgiften att mannen hade tänkt åka skoter från Hansjö till bostaden i Stackmora, men han kom aldrig hem.

- Vi har hunnit söka av många områden från Hansjö och norrut. Vi har även sökt kring Stackmora och längs Unnån, sa Sven-Bertil Björklund vid femtiden på tisdagskvällen.

Att ta sig från Hansjö till Stackmora innebär att man måste passera Oreälven och en vanlig passage är vid Unnå kraftverk. Att där försöka åka över isen är förenat med stora risker, särskilt när vädret är så blitt som under de senaste dagarna.

Polispatruller har sökt särskilt kring den platsen och längs skoterspåren därifrån genom Born och upp till Stackmora.

Den saknade skoterföraren är klädd i ett helrött skoterställ och färdas på en blå Skidoo Grand Touring av 1998 års modell.

BÖRJE LINDH LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons