Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoterbusar kommer undan

Annons

Onsdagens MT, 31 mars, hade ett reportage om buskörning med skoter där polisen yttrade sig. Reportaget visade vilken stor okunnighet polisen har i den frågan. Bland annat sades det att de som arrangerar skoterturer lyssnat på kritiken och nu hade guidade turer.

Som det har varit i många år, och fortfarande är, kan man naturligtvis hyra skoter och köra själv utan guide. En av skoteruthyrarna har nu, liksom han haft i många år, endast guidade turer. Det är således ingen förändring mot vad det har varit i många år. Det angavs även att man hade varit ute med "fjällkommandot" och inte fått några rapporter, samt att man varit ute på fjället. Även så har det varit i många år.

Vad har det varit för problem med skoteråkning i fjällterräng? Det var några norrmän här för ett tag sedan och åkte inom Nipfjällets reservat. Det är ju redan förbjudet, så man kan då undra vad polisen gjorde åt det som redan är förbjudet. Det är väl polisens sak att beivra lagbrott? När man läser artikeln står det helt tydligt klart att polisen inte vill göra kontroller där det behövs, i närheten av samhällena, där det fortfarande buskörs och körs i onyktert tillstånd. Utan man vill vara på fjället själva och köra skoter, speciellt i bra väder.

När man läser artikeln om hur många poliser som varit ute, och att det inte gav några olagligheter, måste man ju inse att det är slöseri med resurser. Nog har väl polisen annat att göra än att vara ute på fjället och kalla sig "fjällpoliser", då det är så att vi som bor i norr vet hur det fungerar.

Särning

Mer läsning

Annons