Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoteråkare träffas på Draggen

Annons

uI fjol kom 400 skoteråkare till familjedagen på sjön Draggen. På söndag räknar arrangören Rättviks skoterklubb med minst lika många deltagare.

- Intresset för den här träffen har ökat för varje år, säger Margareta Asplund.

Skoterträffen på Draggen lockar skoterintresserade från hela Siljansbygden. Tack vare ett väl utbyggt skoterledssytem kan många från angränsande kommuner nå sjön, som i det närmaste ligger mitt emellan Mora, Furudal, Boda och Rättvik.

- Inför träffen har vi fått många förfrågningar från Leksand, Mora och Orsa. Få vill missa möjligheten att delta. På Draggen har vi stor familjedag med hamburgergrillning, dragkamp och olika aktiviteter. Samtidigt har det blivit ett sätt för oss skoterintresserade att träffas och umgås. Vi pratar mycket om säkerhet och korrekt uppträdande. Alla är väl medvetna om att vi måste sköta oss för att det inte ska bli hårdare regler och restriktioner för skoteråkning i framtiden, säger Margareta.

Enbart i Rättvik finns i dag totalt 40 mil skoterleder.

- Det räcker gott och väl. Året runt ser vi till att de är preparerade och röjda. Vi har satt upp tre slogbodar för dem som nyttjar leden. Nya är på gång. För att kunna behålla detta goda är det viktigt att alla skoteråkare sköter sig. Jag förstår mycket väl om folk blir upprörda när skoteråkare åker över brukad jord, skidspår eller över golfbanor, säger hon.

Klubben satsar mycket på information.

- Vi vill att skoteråkarna nyttjar skoterlederna. De som vill busåka har i dag möjligheten att i stället åka av sig på motorklubbens crossbana, säger Margareta.

Tidigare år har klubben arrangerat gemensamma avfärder från kommunens centralorter till familjedagen på Draggen. I år blir det inte så.

- De flesta har skoterkartor. Vi kommer även att snitsla vägen väl till Draggen. Det ska inte vara några problem att hitta dit för den som vill vara med, säger Margareta Asplund.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons