Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoteråkare i hundratal

Annons

- Vi vet att det är en liten "klick" som förstör för alla andra men hoppas att även de tar sitt förnuft tillfånga och åker på ett sätt som gör att vi slipper olyckor och kritik, säger "Perka" Persson.

I Malung finns det i dag cirka två tusen skotrar och när man hade en liknande träff för fem år sedan kom det cirka två hundra skoterburna till Malung. Den gången höll man bland annat till i Grönlandsparken.

- Den här gången kommer hela arrangemanget att vara förlagt till Jägra Bystuga med omgivningar, säger Tony Johansson.

Vid skoterträffen kommer även polisen att vara med liksom fjällräddningen och brandkåren. Det kommer att anordnas en hel del aktiviteter både för gammal och ung och det blir också en del utställningar liksom att man kommer att anordna en tipsrunda på cirka en mil med skoter. En del tävlingar, liksom skärmflygning, är annat som ingår i arrangemanget som avslutas på kvällen med dans i bystugan i Jägra.

- Vi räknar med att det ska bli fullt den här kvällen och det är viktigt att betona att hela behållningen kommer att gå till att förbättra skoterleder som finns i Malungs kommun, säger Jan-Anders Niss.

Från snöskoterklubben i Malung anser man att skoteråkander blivit mer uppstrukturerat sen man fått fler leder. Det har visat sig att lederna gör att de flesta av skoteråkarna håller sig efter lederna.

- Men det är viktigt att vi kan bygga ut och förbättra dessa ytterligare och under ett par månader nu i vinter har vi också ett par anställda som håller på med det arbetet, säger Harry Aarnseth.

- Och ju fler som kommer till skoterträffen den 9 mars desto mer pengar kan vi satsa för att ytterligare förbättra skoterlederna. Varenda krona som blir över kommer att gå till satsningar på skoterleder, säger Tony Johansson.

Snöskoterklubben räknar också med att det blir en hel del långväga gäster och samtliga stugor vid Bullsjöns Camping har således bokats den här helgen när skoterträffen hålls i Jägra i Malung.

Det kommer att bli den hittills största skoterträff som ordnats i Malung.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons