Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoluniform och dokusåpor

Annons

Att vi fått en diskussion om skoluniform är väl ändå på grund av denna sexuella framtoning i allt som har med media att göra.

Till exempel fenomenet dokusåpor som lär ut att man ska vara så falsk man bara kan, ljuga så mycket som möjligt, och göra allt för egen vinning. Då kan man ha en chans till att både bli en B-kändis och vinna lite pengar och "status".

Ni hör väl själva vart det bär iväg?

Vilka vrickade värderingar barn och ungdomarna lär sig av dessa dokusåpor.

Stäng av tv:n och ge ungarna en chans att fatta vad som är fel! Föräldrar, prata med dem!

Att många killar blir fundersamma när tjejerna klär sej som de gör, det kan man förstå. Men jag tror inte tjejerna är medvetna om att de ser billiga ut, de tycker förmodligen att de är jättefina.

Så vi kan inte skylla på tjejernas klädsel, även om vi vill. Om så tjejerna skulle gå på stan i bikini så har inga män rätt att antasta dem. Det tror jag att normalt funtade människor förstår.

Så ungdomar: Kom ihåg att vi alla som tycker något har också varit där ni är i dag. Vi har också tyckt att våra föräldrar varit pinsamma.

Men det är ändå tack vare dem som ni är här, och det kan faktiskt vara värt att ta sig en liten stund och sätta sig ned och prata med mamma och pappa, de förstår mer än du tror.

Hjälp ungdomarna att förstå hur fel dessa värderingar av i dag är. Prata med dem innan det är för sent!

PELLA SVANSLÖS

Mer läsning

Annons