Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolskjuts löst efter taxikonkurs

Annons

Sedan Idre Taxi försatts i konkurs strax före påskhelgen har skolorna i Idre och Särna stått utan en fungerande skolskjutsorganisation.

Nu förefaller problemen vara ur världen sedan Orsa Trafik AB lovat ordna transporterna resten av vårterminen.

- Det finns ingenting skrivet ännu, men vi har lovat försöka lösa problemen, berättar Ingemar Hansson, chef för Orsa Trafik AB.

På måndag är det skolstart igen efter påsklovet och tills dess ska Ingemar Hansson försöka ordna fram den fordonspark som behövs för de olika turerna i Särna och Idre.

- Det går åt cirka fyra fordon och det största problemet att lösa är att en elev är rullstolsburen och därför behövs ett handikappfordon. Men jag räknar med att vi under helgen ska få fram ett sådant fordon.

Orsa Trafik AB har kontaktat konkursförvaltaren för Idre Taxi AB i förhoppning om att kunna korttidshyra fordon därifrån.

- Tre bilar togs ner till Mora för besiktning och kontroll, men det visade sig att ingen av bilarna var körduglig, berättar Ingemar Hansson.

Orsa Trafik AB har tidigare Älvdalens Taxi AB som underentreprenör för skolskjutsningen i Älvdalen. För att lösa skoltransporterna i Idre och Särna har taxiföretagen som Roland Svensson, Foskros och Gösta Spånberg, Sågliden, driver lovat hjälpa till som underentreprenörer.

- Vårt åtagande gäller bara vårterminen ut. Sedan kommer en ny upphandling att göras, säger Ingemar Hansson.

Valde diket i singelolycka

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons