Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolråd föreslår baracker

Annons

- Ända sedan år 2000 har vi tryckt på för att få dem att förstå att det är trångt, säger Lotte Sjöström, förälder till en elev i årskurs sju.

Många föräldrar upplever att problemet förhalas av kommunens beslutande organ.

- Det känns ju så, säger Lotte Sjöström.

Hon vill gå så långt som att jämföra Åkerö skolas högstadieelever med burhöns. Debatten om burhönsens trånga burar har resulterat i normer av olika slag.

- Finns det inga normer för barn i skolan?

I gårdagens Falu Kuriren trädde elever, lärare och annan personal på Åkerö skola fram och berättade om avigsidorna med att för många elever trängs på för liten yta. Huvudvärk, trötthet och onödiga konflikter förekommer dagligen bland de som vistas i skolan.

Lotte Sjöström och de andra föräldrarna har förståelse för att en utbyggnad inte hux flux kan komma till stånd. Deras lösning heter därför baracker som hyrs för viss tid. Under tiden kan det ritas och diskuteras kring en permanent utbyggnad. Skulle elevunderlaget sedan minska framöver är det bara att ta bort barackerna.

- Det är tråkigt att de inte förstår hur viktigt det är, fortsätter Lotte Sjöström. Vi kräver ingen lyx. Bara att eleverna ska få plats i skolan.

Avslutningsvis ger hon och andra föräldrar en eloge till lärarna som trots utrymmesbristen får ihop det dag efter dag.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons