Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolpersonal får lära om livslångt lärande

Annons

ASO är står för Aktuell skolorientering och är en stiftelse som har haft konferens för personal inom utbildningsbranschen i 51 år - en i norr, en i söder.

För några år sedan arrangerade Hedemora ASO-konferens för kommunerna norr om Dalälven, i år är det Avestas tur.

- Vi räknar med cirka 200 deltagare, säger Lottie Hellman på Avestas ASO-kansli.

Måndag, tisdag och onsdag hålls föreläsningar och seminarier av olika personer, både i större skala och i mindre grupper.

Efter presentationen som hålls av kommunfullmäktiges ordförande Karin Perers och ASO-styrelsens ordförande Agneta Lundberg, kommer Dalarnas landshövding Ingrid Dahlberg att tala om Det kreativa landskapet.

Därefter tar Skolverkets generaldirektör Per Thullberg till orda.

Tisdagen består av en mängd parallella seminarier. Bland annat kommer Roger Eriksson, före detta VM-förare i motocross och deltagare i fyra paralympics i bågskytte, att berätta om livet efter olyckan som gjorde honom rullstolsburen. Från båge till båge, heter hans föreläsning.

Sista dagen blir det föreläsning av Tom Tiller, professor i pedagogik vid universitetet i Tromsö som talar om livslångt lärarande.

Därefter var det tänkt att utbildningsminister Tomas Östros skulle säga några ord om satsningar på utbildning och forskning som driver på moderniseringen av Sverige.

- Men han har tyvärr fått förhinder och ska istället på statsbesök till Slovenien nästa vecka, berättar Hellman.

BERIT ZÖLLNER

Mer läsning

Annons