Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolpengar delades ut

Annons

Årets Wärnersson-pengar har fördelats inom barn- och utbildningsnämnden. 1,8 miljoner kronor går till gymnasieförvaltningen och barn- och ungdomsförvaltningen får 5,9 miljoner kronor. Pengarna ska användas till personalförstärkningar. Men det är sista året som skolorna får öronmärkta pengar, från och med 2005 kommer de att ingå i det generalla statsbidraget som delas ut till kommunerna.

Enligt regeringens budgetproposition kommer det däremot att finnas pengar för kommunerna att söka för sin förskoleverksamhet. Under 2005 rör det sig om 1,7 miljoner kronor, men hur kommunerna ska gå till väga och vilka ansökningskriterier som ska gälla är ännu oklart.

Tillräckligt många viger

u Juristen Carl Mellberg från Örebro har ansökt om att bli förordnad vigselförrättare i Hedemora kommun. Han har anknytning till kommunen genom att hans familj äger fritidsboende samt skog där.

Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att ansökan avslås.

- Det finns inget behov. Vi är tre borgerliga vigselförrättare i kommunen och har totalt 15 till 20 vigslar per år, det hinner vi gott och väl med, säger Karin Lundgren, kommunsekreterare.

Mer läsning

Annons