Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolpaviljonger på plats

Annons

När Rättviksskolan blev för trång och inte kunde ta mot alla nya elever blev lösningen tillfälliga paviljonger med två klassrum på skolgården.

- Vi hyr dem i fyra år och de fungerar bra. De är anpassade för undervisning, berättar Åsa Nilstam.

Sätra skola finns redan paviljonger som är permanenta. Paviljongerna fungerade tidigare som klassrum i Ingels när den skolan byggdes om. När ombyggnaden var över flyttades klassrummen till Sätra.

Paviljongerna på Rättviksskolans gård ska bort om fyra år för då räknar skolchefen med att antalet elever minskar om inte inflyttningen ökar kraftigt.

Ett annat mål är att få eleverna från Boda att välja Furudals skola i stället för Rättviksskolan.

- Det är i årskurs sex som eleverna ska flytta till en högtadieskola och hittills har ungefär hälften av eleverna från Boda valt Furudals skola och hälften valt Rättviksskolan.

- Den sista tiden har tendensen varit att allt fler väljer Rättviksskolan. Vi hoppas att den nya hockeyprofileringen i Furudal, skolans ombyggnad och renovering ska göra att fler väljer Furudal. Det är ju också viktigt för Furudalsskolans överlevnad, säger Åsa Nilstam.

Barn- och utbildningsnämnden har sagt nej till placering av elever. Valet av skola måste vara fritt, anser barn-och utbildningsnämnden.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons