Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolledningen sviker barnen

Annons

Den 7 oktober 2003 hade vi föräldrar med barn i årskurs tre i Kvarnsvedens skola möte med skolledningen. Den ville veta hur vi bäst ska slå ihop tre treor till två fyror till nästa årskurs. För att spara pengar naturligtvis.

Inget var klart sade de då. Men de hade inget alternativ att komma med.

Vi motsatte oss detta och blev lovade ett nytt möte där skolledningen skulle ta fram ekonomiska underlag. Nu har vi fått en ny inbjudan till möte, där det står att det är klart med hopslagningen.

Det kommer att bli två stora klasser med nästan 30 elever i varje. Sunda förnuftet säger att detta inte är bra. Hur ska läraren hinna med alla barnen?

Resursstöd, säger skolledningen. Men det blir inte detsamma. Vari ligger då förtjänsten? Hur kommer det att gå för barnen i sådana stora klasser?

Kortsiktigt tänkande! Och varför har vi inte fått ett nytt möte som de lovade?

Likadant är det med Villan. Där bestämdes det att den skulle säljas, utan att vi föräldrar har fått någon information om detta.

Hur kommer det att bli för barnen som går på Villan? Vart ska de ta vägen? Barnen som går där har det underbart nu, och de har den fina gården där de kan leka. De trivs utmärkt.

Skolledningen bara tiger och bestämmer utan att tänka på barnen.

OROLIG FÖRÄLDRER

Mer läsning

Annons