Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolflickor drevs till prostitution

Annons

Polisen i Hedemora och Avesta är inte inkopplade i fallet.

I tisdags åtalades sex män vid Bollnäs tingsrätt misstänkta för inblandning i prostutitionshärvan.

Åtalspunkterna gäller bland annat grovt koppleri och grovt sexuellt utnyttjande av tonårsflickorna, något som ska ha pågått de senaste fyra åren.

Prostutitionshärvan väntas växa. Ytterligare en 36-årig man från Borlänge är anhållen i sin frånvaro misstänkt för grovt koppleri och sexuellt utnyttjande.

Den 36-årige mannen har drivit pizzerior och restauranger i bland annat Borlänge och Hedemora, samt även en restaurang i Falun.

De nu åtalade männen ska ha utnyttjat tonårsflickorna sexuellt för egen del och även fungerat som hallickar för flickorna, som skjutsats runt i Mellansverige och bjudits ut till andra män.

Flickorna ska ha fått betalt för sina tjänster i form av kontanter, alkohol och narkotika.

Kammaråklagare Christer Sammens menar att männen därmed utnyttjat flickornas beroendeställning.

Hedemora, Borlänge, Orsa och Leksand näms som några platser flickorna ska ha skjutsats till.

I de flesta fall kan flickorna inte ange exakt var de varit eftersom de varit drogade eller starkt berusade under turerna.

Polisen i Hedemora och Avesta har ingen kännedom om att det ska ha förekommit prostutition i Hedemora och de är inte inkopplade i utredningsarbetet.

Utredningen omfattar orter i hela Mellansverige där bordellverksamheten ska ha skett på flera olika namngivna hotell och restauranger, samt i lägenheter.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons