Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolelever sökes

Annons

Bakgrunden är att det i år är precis ett halvsekel sedan som skolan byggdes och det ska förstås firas. En planeringsgrupp arbetar som bäst med att försöka få tag i så många som möjligt ur de 50 årskullar som passerat revy i salarna.

- Det är inte så lätt. Många har flyttat och det är svårt att få tag i dem, konstaterar Marit Sundén, lärare på skolan och även en av krafterna i planeringsgruppen.

Förhoppningen är att jubileumsdagen den 5 juni också ska bli lite av hemvändardag och locka hem Yttermalungsbor i förskingringen. Dessutom kommer några av de pedagoger som under de 50 åren verkat i skolan att finnas på plats.

Många av programpunkterna inför dagen börjar ta form. Det blir naturligtvis en hel del bilddokument från de 50 åren och en och annan gammal smalfilm - överförd till video - har också skakats fram. Men där hoppas arrangörerna på att få ihop ännu mer.

- Vi ska försöka få ihop alla gamla klassfoton. Den som har något intressant får gärna ta kontakt med oss, säger Inger Würth, gammal Yttermalungselev.

Utöver Inger Würth och Marit Sundén ingår också Astor Eriksson, Anna-Karin Mabergs, Tord Brorsson och Lennart Dölhed i planeringsgruppen.

Gruppen har kläckt en hel del jubileumsinslag. Bland annat ska skolans historik speglas ur ett lite ovanligare perspektiv. Dagens elever har nämligen fått ta intervjublocken och fråga ut äldre anförvanter om hur det var på den dåtida skolan. Resultaten av elevernas ansträngningar presenteras på jubileumsdagen.

Jubileet kommer också att sträcka sig bortom halvsekelsgränsen via en bildutställning med material från de skolor som föregick den i dag befintliga.

Dagen inleds med en samling på skolgården, följd av en marsch till kapellet där programmets mer högtidliga punkter - tal och annat - avverkas och på kvällskvisten vankas kvällssupé med dans i bygdegården.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons