Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolchefen tror på förvirring

Annons

Hanses tror att det råder begreppsförvirring bland kommunalarna som svarat på enkäten och att de formella skillnaderna mellan utvecklingssamtal, bedömningssamtal, lönesamtal och medarbetarsamtal inte är klara för alla.

Falu kommun och Kommunalarbetareförbundet är överens om hur det ska gå till när lönerna sätts i skolförvaltningen.

Inledningsvis träffas facket och arbetsgivaren och diskuterar löneökningsprinciperna, vilka kriterier som ska gälla för vem som ska få vad och en övergripande ram. I nästa steg sätter högre chefer preliminära löner och kommer in med förslag till skolkontoret, som i sin tur går igenom förslagen med personalkontoret och kollar så att förslagen ligger i linje med kommunens ambitioner.

Först därefter går förvaltningen till Kommunal för slutförhandlingen.

- Vi är överens om att cheferna ska sätta de här lönerna utifrån kriterierna, men utan bedömningssamtal. En enskild medlem i kommunal kan begära att efteråt få ett lönesamtal, men det är en annan sak.

- Jag tror att det kan vara så att de sena medarbetarsamtal vi hållit uppfattats som enskilda samtal inför en förestående lönesättning, men sådana är mera framtidsinriktade samtal, säger Hanses.

Han är också säker på att lönekriterierna finns i tryckta häften på varje arbetsplats, häften som över åren tryckts upp i 4 000-

5 000 exemplar.

Vad gäller delaktighet och information understryker han att det finns avtal om att information och delaktighet är ett ömsesidigt ansvar och att de inte bara är rättigheter, utan också skyldigheter.

- Jag vet att det genomförs arbetsplatsträffar. Strukturen för hur sådant här ska hanteras ska finns där. Jag uppmanar var och en att ta för sig och göra sin stämma hörd. De har chansen, säger Hanses.

Öppenheten är tämligen god. För att komplettera grundlagen finns en särskild informations- och massmediapolicy, där öppenhet och meddelarfrihet behandlas särskilt.

Hanses bekräftar att barnskötare som är kommunalare tjänar i storleksordningen 3 000 kronor mindre än förskollärare.

- Det är en pedagogisk verksamhet och här har det varit en traditionell skillnad. Vi anställer en allt större andel förskollärare och vi ser gärna att fler barnskötare vidareutbildar sig, säger han.

JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons