Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolbeslutet dröjer

Annons

Det var i samband med torsdagskvällens möte dit alla berörda föräldrar var inbjudna som förslaget om att skjuta upp beslutet presenterades. Ett 70-tal föräldrar till de berörda eleverna från Järna och Nås hade samlats i Smedbergsskolans aula för att förhoppningsvis få ett klart besked om vad som kommer att gälla från och med hösten.

Två alternativ har tidigare förts fram som de mest realistiska, varav förslaget om att Nåseleverna i årskurserna 3-6 ska gå i Järna och att alla elever i förskoleklass till och med årskurs 2 ska gå i Nås, väckte de flesta frågorna från föräldrarna.

Hur långa blir skoldagarna och hur ska skolskjutsarna ordnas, var två av de frågor som diskuterades flitigast.

-Jag har full förståelse för föräldrarnas oro och det finns många fördelar i att förlänga processen så att vi hinner räta ut alla frågeteckan, säger barn- och utbildningsutskottets ordförande, Per Månsson.

Omkring 50 elever finns nu anmälda på Olympicaskolans lista över intresserade inför hösten. Per Månsson menar ändå att det finns en stor osäkerhet kring siffrorna och att många har garderat sig i sina förhandsval som inte är bindande.

-Föräldrarna har egentligen möjlighet att vänta med sitt val tills bara en vecka återstår till skolstarten, säger han.

Barn- och utbildningsutskottet är beredande organ inför kommunstyrelsen och det mesta pekar på att utskottet kommer att gå på Kenth Carlssons linje i sitt förslag till kommunstyrelsebeslut.

-Det finns också fler fördelar med att vänta i ett år. Det behövs en helt ny upphandling av skolskjutsar och även en översyn av skollokalerna på Myrbacka behöver göras, säger Per Månsson.

Förslaget om att vänta med beslutet till nästa år fick också stort gehör bland de som kom till mötet.

-Alla var ense om att det är den bästa lösningen just nu, säger Per Månsson.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons