Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolbarn får billiga årskort till skidliften

Annons

Det betyder att alla skolungdomar i Älvdalens socken i år kan köpa sina liftkort i Wäsabergens skidanläggning för 100 kronor styck.

Normalpriset enligt prislistan på Wäsabergens hemsida är 1 000 kronor för den som köper kortet i november. Alltså blir det nu 90 procents rabatt för ungdomarna.

Kalle Enström, en av de nya ägarna till Wäsabergens skidanläggning, var överlycklig när han på torsdagen fick reda på att beslutet gått igenom.

- Skidåkning är ju en så bra aktivitet för ungdomar och nu ska det inte behöva hänga på kostnaderna. Det finns också billiga utrustningar att köpa nu för tiden så vi hoppas att ungdomarna kommer att utnyttja detta. Vi är så glada att både bun och Besparingen ställde upp på detta.

Kalle berättar också att det just i dagarna har startats en skidklubb i Wäsabergen, något namn har denna klubb dock ännu inte fått.

- Jag vet hur bra det var i Sälen där jag växte upp. Där har vi alltid fått billiga liftkort och där var det en väldig aktivitet på ungdomarna tack vare det.

Kalle hoppas också att de rykten, som sagt att de nya ägarna gått i konkurs, nu kommer av sig. Det var en helt annan firma, som Kalle Enström och Per Lejkner inte är inblandade i, som gick i konkurs.

Nu väntar Kalle och Per ivrigt på att kylan och snön ska komma så att alla snöaktiviteter de planerar i Wäsabergen kan sättas i verket.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons