Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolavslutning i Färnäs gick som en dans

Annons

Stålgrå himmel och blott tio plusgrader tvingade Färnäs skola att ha skolavslutningen inne i gymnastiksalen.

Elever, lärare och anhöriga fyllde snabbt reservlokalen.

- Man kan ju inte tro att det bara går hundra elever i den här skolan. Det måste vara mer än det dubbla i publiken, sa en åskådare.

Publik och aktörer kände värmen stiga i takt med att konferenciererna Anton Gudru och David Bergman, och eleverna på skolan, bjöd ett program späckat med sång, musik och dans.

Avslutningsföreställningen inleddes med att alla unisont sjöng "Den blomstertid nu kommer". Ettorna och tvåorna sjöng "Du ska inte tro det blir sommar", tre-fyran sjöng "This old man" och "Sången om sommaren" innan Marie Louise Lind äntrade scenen och ensam på gitarr elegant framförde "Moonlight". Marie-Louise fick massor av välförtjänta applåder.

Rektor Johan Broman önskade samtliga elever en trevlig sommar och delade ut stipendium för gott kamratskap till Emelie Magnusson. Årskurs sex delade ut blombuketter till de omtyckta lärarna Anna-Carin Wallin och Åsa Höglund.

Sedan rockades det loss. Fem-sexorna visade upp sina buggkunskaper till tonerna av Elvis Presleys "Jailhouse Rock" och med publikens handklapp steg stämningen ytterligare. Fem-sexorna sjöng "Sommarsången" och sedan var det dags för ceremonin där ettorna gav varsin ros till de sexor som slutar skolan för att börja på högstadiet.

Föreställningen avslutades med ettorna och tvåornas unisona fiolspel, och med "Du gamla du fria".

BIRGER NYLÉN

Mer läsning

Annons