Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan går som en dans

Annons

Det är fjärde året som den populära lägerverksamheten genomförs och det dröjde mindre än två veckor innan alla platser var bokade. Musik- & dansskolan fick till och med upprätta en lång kö till eventuella återbudsplatser.

Men så handlar det också om en bred och högklassig utbildning.

Lärarkåren är handplockad och utgörs av:

3 Anna Eiding, sångpedagog vid Balettakademien i Stockholm och musikalkoreograf.

3 Martin Redhe Nord, som härstammar från Dala-Floda och Mockfjärd, bor i Borlänge, har ett år kvar vid musikallinjen Balettakademien i Göteborg - och som fått en roll i uppsättningen av succémusikalen Mamma Mia.

3 Cherie Hampton och Jejja Ekström, frilansande danslärare med en mycket bred repertoar.

3 Daniel Rörström, som har ett år kvar som studerande vid Balettakademien i Stockholm.

- Tempot är högt och programmet sträcker sig från tidig morgon till sen kväll under sju dagar, berättar deltagarna, som är mellan 13 och 20 år.

Musikaleleverna undervisas i bland annat sångteknik och drama och danseleverna får lära sig allt från klassisk dans till det allra senaste.

- Det handlar om en bred kompetensutveckling, som är värdefull för såväl eleverna som för oss danslärare, konstaterar dansledare Stina Axelsson, som berättar att för de yngsta eleverna motsvarar lägerundervisningen ett och ett halvt års ordinarie dansundervisning.

Mot en avgift som motsvarar skolans kostnader är lägerdeltagarna inkvarterade i Djuråsskolan, där de även får mat och mellanmål. I kursavgiften ingår också några utflykter, bland annat till Sommarland i Leksand, samt deltagande i den allt mer omtalade "Dans i sommarnatten" på flottbron i Österfors. Den udda dansföreställningen, som brukar locka omkring 500 personer, genomförs under natten till söndagen och i år deltar även lägrets lärare.

Den stämningsfulla midnattsdansen är en av flera examensprov på en fortsättningsskolevecka som kännetecknas av energirikedom och dansglädje.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons