Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan fick en hel älg

Annons

Det var på valborgsmässoafton Gunnar Israelsson stod och tittade på vårelden hemma på Sollerön. Då kom Ove Danielsson fram och klappade Gunnar på axeln och förklarade att han hade något att säga.

- Jag var först rädd att det skulle vara något klagomål på skolan, men Ove berättade att en älg blivit påkörd dagen innan, och var så illa skadad att den måste avlivas. Nu hade jaktlaget kommit överens om att skänka allt kött till skolan.

- Naturligtvis blev vi jätteglada över den här gåvan. Vi fraktade älgen till Gävunda som har ett kylrum och där togs köttet om hand och veterinärbesiktning gjordes. Nu ligger 80 kilo älgkött i skolans frys, en hel del har malts till älgfärs, berättar Gunnar Israelsson och tillägger:

- När ett sådant här tillfälle dyker upp gäller det att vara lite flexibel, även om det handlar om lite obekväm tid på dygnet. Men det har sällan varit några problem att få föräldrar att ställa upp när det behövs här på ön.

Solleröskolan har haft miljöflagga under flera år och det var skolans miljöråd som tidningen fick att posera med delar av det frysta älgköttet som enligt rektorn blir ett bra komplement till övrig lunchmat i skolan.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons