Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan byggs inte upp

Annons

Det föreslår kommunstyrelsens allmänna utskott. Dessutom föreslås matsalen och köket i Säbbenbo avvecklas för att i stället bli kontorsrum åt socialförvaltningen, som har akuta behov av detta.

Tf kommundirektören Lars-Åke Lundqvist har arbetat fram förslagen, som kommunstyrelsens allmänna utskott "nappade" på vid måndagens sammanträde.

Strandens skolas elever har sedan branden varit tillfälligt lokaliserade till S:t Mikaelsskolan respektive före detta vårdskolan vid lasarettsområdet.

Från och med i höst kommer befintliga lokaler för NO och idrott vid Strandens skola att användas som tidigare. Skoltomten ska dessutom kompletteras med baracker, som tillsammans med den oskadade tvåvåningslängan ska kunna inrymma eleverna tillfälligt.

Vad som händer mellan "baracktiden" och nedläggningen av skolan, som beräknas till år 2008, är ännu inte utstakat.

"Ett antal alternativ undersöks", enligt Lars-Åke Lundqvists skrivning.

Detta arbete kommer att ske i en arbetsgrupp bestående av företrädare för utbildningsförvaltningarna, tekniska kontoret, kommunledningen samt kost-enheten. Samråd kommer också att ske med räddningstjänsten, stadsarkitekten samt miljökontoret.

Branden har öppnat möjligheter till lösningar av andra frågor, anser kommunledningen. Exempelvis behöver socialförvaltningen fler kontorsrum. Matsalen och köket i Säbbenbo föreslås avvecklas för att i stället bli kontor.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons