Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan avstår från marsch

Annons

Den 30 mars planerar Palestinagruppen i Falun för en motionspromenad runt Tisken. Det är en manifestation för att samla in pengar till flyktingbarn i Mellanöstern.

Grundidén är densamma som i det välkända Barn går för barn. Det vill säga företag, föreningar, vänner eller familjemedlemmar sponsrar den som vill promenera. Pengarna ska sedan Palestinagruppen skänka till Children and Youth Center, CYC, som finns i det palestinska flyktinglägret Shatila i Libanon, och som arbetar för att ge barnen och ungdomarna i lägret en meningsfull fritid.

Då Palestinagruppen vill bjuda in alla Faluns skolelever till promenaden har man sökt skolförvaltningens stöd för att få sprida informationen om manifestationen genom skolans personal. Det säger dock skolan nej till.

Enligt läroplanen ska skolan stå för en öppenhet inför skilda uppfattningar och inte ensidigt ta ställning för den ena eller den andra åskådningen. Skolchef Svante Hanses slutsats blir därför att skolan inte ska medverka till att sprida information om promenaden den 30 mars eftersom skolan inte ska ta ställning i Mellanösternkonflikten.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons