Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skola utan mobbning

Annons

Vid skolan går 170 låg- och mellanstadieelever.

- Vår skola är den tredje största i kommunen, trots att vi inte har några högstadieelever, konstaterar Kjell Hallin, som "regerar" över en riktigt gammal skola.

Kyrkskolan är nämligen gammal som gatan, även om den nuvarande skolan inte är äldre än 62 år. Den togs i bruk 1943 och ersatte då en stor skolbyggnad i trä som stod på kyrkvallen och som byggdes 1865. Men den var heller inte den första Kyrkskolan. Den allra äldsta byggdes redan 1658, så om mindre än tre år är det dags för 350-årsjubileum vid Kyrkskolan.

Kjell Hallin, som sedan år 2000 är rektor för Kyrkskolan, är mycket nöjd med elevernas uppförande. Det händer visserligen att någon ibland kastar ur sig ett "fult ord".

- Men då säger personalen till, för sådant får inte förekomma. Jag har märkt en stor förbättring sedan vi inför det här läsåret införde nya trivselregler. De handlar i grunden om att visa respekt både för andra och för skolbyggnaden. Reglerna är inte förhandlingsbara, utan det är bara att följa dem, berättar han.

Förhållandena vid skolan har nu blivit ännu lugnare än tidigare och några bråk förekommer knappast.

- Kompisgruppen gör ett jättearbete. Den leds av Mikael Swärd och Susanne Nyman-Lindberg och de har lyckats väldigt bra, tycker Kjell Hallin, som dock inte är fullt lika nöjd med lokalerna.

- De börjar bli lite slitna och det finns en del att göra här, menar han.

Annars ser han skolan som lagom stor.

- Om vi får fler elever blir det nog lite trångt, säger han samtidigt som han går ut på skolgården.

Där möter han en elev, som till reporterns överraskning tilltalar honom med "rektorn".

Respekten och artigheten kanske är på väg tillbaka.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons