Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skola till pangpris?

Annons

- Nej, vi har inte haft några spekulanter, inga som egentligen blivit något, konstaterar Jan Persson på mark- och planeringsenheten, tekniska kontoret.

Trots löftet om en positiv överraskning prismässigt, finns inga priser utsatta.

- Nej, det finns inga fasta priser, vi väntar på bud, förklarar Jan Persson.

Möjligen kan näringslivsenhetens Jan Björnehaag ha en dialog med presumtiva köpare, tror Persson, eftersom fastigheterna kan passa företagare i flytt-tankar.

Fastigheten i Blötberget är före detta dagis och skola, där en femrumslägenhet redan är uthyrd. Lägenheten på fyra rum och kök à 160 kvadratmeter står tom, liksom en 190-kvadratmeterslokal.

På Björkås i Grängesberg kan den som vill, köpa ett dagis med 895 kvadratmeter i ett plan.

Grängesberg erbjuder även 535 kvadratmeter lokaler i Örntorp.

1 600 kvadratmeter skolmiljö från början av 1900-talet väntar den som vill flytta in på Vallhalla med sin verksamhet. Skolan lades ned i våras och om inte kommunen hittar någon intressent, hotar man med att riva byggnaden.

Näringslivsenhetens chef Jan Björnehaag har lämnat ut en del information till företagarintressenter.

- Det är ingen kö på folk som ringer om fastigheterna, om jag säger så, men det är inte stendött heller, konstaterar han.

- Företagare ringer hit och vill ha mer information. Objekten har inte legat ute så himla länge på hemsidan heller, så vi avvaktar.

När det gäller priset, så är det förstås fastighetsägaren, det vill säga Ludvika kommun, som har sista ordet.

- Allting är öppet för diskussion. Fastighetsägaren är intresserad av att få någon typ av information om den verksamhet som köparen önskar bedriva där, det är viktigt.

Björnehaag förklarar att näringslivseheten fungerar som förmedlande länk, liksom när det gäller privata kommersiella fastigheter.

- Vi har god pejling på vilka fastigheter som är till salu, det är ju vårt jobb att hålla oss uppdaterade för att kunna bearbeta företag som eventuellt vill hit.

Jan Björnehaag betonar att det finns gott om tid och hopp att hitta eventuella köpare, eftersom fastigheterna inte varit ute till försäljning så länge ännu.

- Grävskoporna är inget alternativ, det här är bra lokaler. Åtminstone är det ett väldigt trist alternativ. Det väsentliga nu är att skapa någon form av intresse och nyfikenhet och vi vet ju att många besöker hemsidan.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons