Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skola löste lärarkris

Annons

I höstas var situationen för Hälsingbergsskolans sexor och femmor tuff. Det var 33 elever i respektive klass och föräldrarna var oroliga för barnens inlärning: "Barnen har börjat klaga hemma på att de inte får stöd och hjälp i den utsträckning de behöver," skrev föräldrarna i klass fem i ett brev till politikerna i skolstyrelsen.

För att möta de ökande behoven i de stora klasserna genomfördes därför en omorganisation på skolan vid årsskiftet. Genom att tillföra en tillfällig halvtidstjänst under vårterminen och använda skolans egen reserv för korttidsvikariat har situationen i både sexan och femman blivit bättre:

- Omorganisationen efter nyår har inneburit att arbetslaget har fått viss förstärkning i form av flera lärartimmar som gör att det i högre grad går att dela klasserna, säger Ingrid Sjösvärd.

Det akuta problemet på Hälsingbergsskolan är löst, men inom en snar framtid kommer nya stora barnkullar då trenden är att många barnfamiljer flyttar till området. Redan i dag går det 32 elever i klass ett som är uppdelade i två grupper:

- För att klara även kommande relativt stora årskullar och samtidigt ha en beredskap för nya, inflyttande elever måste vi titta över organisationen, vilken bemanning vi har och om vi behöver nya former av grupper.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons