Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoj för barnen i dalen

Annons

I år samarbetar i stället kommunens kulturförvaltning med tre studieförbund, Studiefrämjandet, ABF och Studieförbundet Vuxenskolan, och de kan bjuda tre program för barn i sommar.

- Vi satsar på lite mindre föreställningar med hög kvalité. Alla tre föreställningar har ett stort samspel med publiken.

Onsdag den 7 juli gästar clownen Manne med föreställningen Min bror, min bror, en klassisk clownföreställning. Värd för föreställningen är Studiefrämjandet.

Onsdag 28 juli kommer några kära gäster, Bodils minicirkus. Bodil Granberg har bott i Säter och hon och hennes djur är alltid lika uppskattade bland både barn och vuxna. Under de gångna sex åren har minicirkusen setts av 120 000 personer och det innebär att Bodils minicirkus är ett av de i särklass mest populära sommarprogrammen. Värd för föreställningen är ABF.

Onsdag 4 augusti bjuds det på Picknickkalas med Filiokus Fredrik & Co. Fredrik Eklöf, känd från Bolibompa, är dubbel svensk mästare i trolleri och buktaleri.

I föreställningen får publiken möta den glada grodan Kenny, den charmige men också förvirrade björnen Bosse som picknickar med Fredrik, som utmanar honom i kurragömma. Värd för föreställningen är Studieförbundet Vuxenskolan.

Alla föreställningar ges på eftermiddagstid. Man har även strävat efter att hålla nere kostnaden så mycket som möjligt.

- 50 kronor i entré är ändå lågt för så bra föreställningar, säger de samverkande bakom sommarens barnföreställningar.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons