Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogen i centrum under en hel vecka

Annons

Skogsvårdsstyrelsen firar i år sitt 100-årsjubileum och med anledning av detta så har Skogsvårdsstyrelsen Malung haft aktiviteter under en vecka. Och samtliga aktiviteter man haft har också varit välbesökta.

Det avslutades på lördagen vid skogsvårdsstyrelsens lokaler i Malung där man bland annat hade ett par hästar med släpar och där Markus Bengtsson, Hans Bengtsson och Lars Thunberg visade hur man drog fram virket förr ur skogen med häst och släde.

- Vi är mycket nöjda med den gångna veckan, vi har haft många besökare och det är glädjande, säger Christina Enfjäll vid skogsvårdsstyrelsen i Malung som kunde notera att det blev en fin avslutning på den här skogsveckan under lördagen.

Skogsvårdsveckan inleddes med en temadag om röjning och gallring under måndagen. Här har skogsvårdsstyrelsen också ett samarbete med skogsföretagen Mellanskog, Fiskarheden och Korsnäs.

På tisdagen var temat föryngring, en lika aktuell fråga under alla år.

- Det är viktigt att man har en bra föryngring av skogen samtidigt som man också har en hög kvalitet, säger Christina Enfjäll.

Under onsdagen hölls en stor konferens på Orrskogen i Malung som var mycket välbesökt och under torsdagen handlade det om natur- och kulturmiljövård. Här visades film och bildspel med olika miljöer som även Malungs kommun är rik på, bland annat fäbodar och naturreservat.

Under fredagen redovisades vilka olika uppdrag Skogsvårdsstyrelsen har, inte minst för olika myndigheter. Här handlar det om värderingar, stämplingar, att ta fram gröna planer liksom att göra inventeringar åt mydigheter.

Skogsveckan avslutades under lördagen och under de här dagarna har bjudits på kolbullar, kaffe och korv. En tipspromenad arrangerades under lördagen och här vann Erik Hellström före Alf Eriksson och Peter Melin. En utlottning av grön plan för max 20 hektar lottades också ut och här var det Inger Döhl i Vallerås i Malung som vann.

Årets skogsvårdare kommer från Malung och är John-Erik Skördåkers som hyllades under dagen.

Sammanfattningsvis kan vi notera att skogsvårdsveckan blev mycket lyckad och lockade många intresserade Malungsbor.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons