Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogen hållbar resurs som ger jobb

Annons

Skogen är en viktig inkomstkälla för skogsbolag och indust-rin, liksom för Sverige i stort

Skog och natur kan också vara en resurs för upplevelseturismen. Det fick ett 80-tal intresserade se- och lära vid ett besök i Fulufjällets nationalpark.

Entreprenörskap i finnmarken och skogslandet är ett projekt i samarbete mellan EU och skogs-vårdsstyrelsen. Ett projekt som syftar till att skapa nya arbetstillfällen, inte minst inom upplevelseindustrin.

- De som är med på den här dagen här vid Njupeskär är både naturintresserade och småföretagare, säger Maria Nilsson från Älvdalen, som jobbar inom projektet

I projektet är det tänkt att människor med idéer och tankar om hur skogen kan nyttjas, ska kunna komma till tals. Då handlar det inte enbart om traditionell skogs-vård utan även om verksamheter som den som bedrivs i och runt Fulufjällets nationalpark.

Besökarna guidades till Njupeskärs vattenfall av utbildade guider. Samtidigt informerades andra grupper i föreläsningar om olika möjligheter som en nationalpark innebär när det gäller arbetstillfällen.

- Förhoppningen är att den här dagen ska ge deltagarna en chans att tänka till för att kanske skapa nya jobb som bygger på en hållbar utveckling av skogen, säger Maria Nilsson samtidigt som två grupper ger sig av mot Njupe-skärs vattenfall.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons