Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skog hann inte skyddas

Annons

Då upptäckte han att skog intill en naturstig i området blivit avverkad. Dessutom fanns åtskilligt med körspår efter stora traktorer som körts på Brunnsjöberget.

- Även där har skog avverkats. Men det har säkerligen skötts på ett bättre sätt än vid det planerade naturreservatet. Där finns hassel som är nyckelbiotoper, och därmed extra skyddsvärt, säger Peter Klintberg som i går eftermiddag kontaktade Mellanskog som genomfört avverkningen i området.

- Jag vill ha en förklaring till det inträffade. I semestertider är det svårt att få tag på de ansvariga. Tydligen håller man på att planera för ett nytt skidspår i området. Men jag anser att avverkningen borde genomförts på ett för miljön och naturen på Brunnsjöberget på ett bättre sätt.

Peter Klintberg anser det viktigt att körskadorna i området repareras:

- Den senaste tidens intensiva regnande har dessutom inneburit att skogen blivit extra känslig för stora och tunga traktorers framfart. Så tidpunkten för avverkningen var illa vald. Nu är naturen blivit extra sårbar.

Vid nästa sammanträde med miljö- och byggnadsnämnden ska Peter Klintberg rapportera händelsen och dess följder för det planerade naturreservatet.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons