Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoda - körde om

Annons

- Man får mycket bil för pengarna. Det är samma komponenter som i Volkswagen och Audi men den är tillverkad i Prag. Folk har verkligen fattat att allting väger åt rätt håll, säger Sven-Åke Persson hos Bilmetro som uppger att de sålt 63 Skoda under 2005.

Bilmetro säljer även Volkswagen, Audi och KIA.

-Vårt största märke, Volkswagen, sålde vi 124 av förra året och KIA som vi började med förra året sålde vi 25 stycken av, säger Sven-Åke Persson.

Enligt statistiken minskade bilförsäljningen totalt sett med 9,8 procent. Bland annat visar Volvo på minus 18,9 procent, Renault minus 40 procent, Saab minus 16 procent, Audi minus 25 procent, Peugot minus 11,6 procent.

-Vi har bara sålt någon enstaka bil färre om man jämför med det föregående året. Det är inget anmärkningsvärt, säger Carina Linder hos Björkmans bil där de säljer Saab, Chevrolet och Opel.

Högst upp i den lokala registreringsstatistiken finns Volvo och återförsäljare av dessa, samt Renault, är Gösta Samuelsson Bil i Ludvika där man ser på 2005 som ett "mellanår".

-Vi har tappat lite, det har vi, men förra året var ett mellanår med få nyheter. Vi har legat på 40 procent av marknadsandelarna i området och nu är det 35 procent. Det är mycket ändå, säger Gösta Samuelsson.

-Det som är intressant är den förändring som sker, med ett väldigt uppsving för miljö- och dieselbilar. En ny dieselbil är bättre ur miljösynpunkt än en äldre bensinbil, säger Samuelsson som spår att det blir fler av dessa i framtiden.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons