Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Skitkul att de vill ha mig"

Annons

Uppslutningen vid måndagskvällens möte blev så stor att man fick byta till en annan lokal, filmsalen, som också den fylldes till sista plats.

Valberedningen hade föreslagit Kristina Svensson som ordförande i den med landstinget gemensamma omsorgsnämnden.

Omsorgsnämndens nuvarande ordförande Doris Brodén accepterade efter betänketid att bli ordförande i socialnämnden.

Allt tycktes klappat och klart. Men utgången av arbetarekommunens möte blev oväntad. Fyra slutna omröstningar genomfördes, efter en hel del diskussion där det enligt uppgift även förekom ett och annat personligt påhopp.

Med röstsiffrorna 60-45 nominerades Doris Brodén som ordförande i omsorgsnämnden. Hennes förespråkare hade lyckats mobilisera stort. Och när hon kände stödet under kvällen förklarade hon att hon var valbar.

- Skitkul. Jag är glad att det var mig de villa ha. Det var många som pratade så fint. Jätteroligt med ett sådant otroligt stöd, säger Doris Brodén.

Valberedningen som ville se Kristina Svensson på den ordförandeposten ville enligt uppgift undvika en konflikt mellan Doris Brodén och Lars-Erik Skoglund som väntas bli vice ordförande i nämnden.

Skoglund var tidigare ordförande i omsorgsnämnden men lämnade sina kommunala uppdrag efter Tjeckien-skandalen.

- Vi har samarbetat förut. Det ska inte behöva gå sämre nu, säger Doris Brodén som tror att det ska fungera utan problem.

- Vi får göra det bästa vi kan.

De övriga som socialdemokraterna nominerar till nämnden är Janette Bäckman, Eva-Lisa Borres, Dérsim Sayfettin Tekes, Bertil Ström, Björn Halvarsson och Aino Andersson.

- Det är bra om man sluter upp när det är nomineringar. Det vore bra om man slöt upp när vi diskuterar politik också, säger socialdemokraternas ordförande Kenneth Persson, apropå den stora anstormningen av medlemmar till nomineringsmötet.

Han menar också att det blev obalans under mötet, få pratade för Kristina Svensson, desto fler för Brodén. Kristina Svensson blir nu kvar i socialnämnden. Hon säger att hon inte längtat bort från nämnden, utan nu tar nya tag:

- Det blir lite som en nystart.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons