Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skinnkonst i jätteformat

Annons

Skinnfolket har satt upp ett prissumma på 10 000 kronor till vinnaren som får sitt pris innan kvällens premiärföreställning av Skinnarspelet.

De fem finalisternas alster finns utställda och det är ett vittomspännande skinnmodekunnande som kommer i dagen.

- Jag tycker det visar på vilken bra och bred utbildning vi har här i Malung. Det är en rad mycket goda prov som lämnats in till tävlingen, säger skinnskolans Karin Elfström.

Kvintetten som tampas om det fina priset består av Andrei Benedek, Trollhättan, Lena Törneman, Borlänge, Sandvikenduon Niklas Wessling och Andreas Eriksson samt hemmahoppet från Lima; Jenny Simonsson.

Frågan är om de fem skulle utmanövrerats av sin lärare Pirjo Nilssons skapelse om inte den varit utanför tävlingen. I utställningsutbudet ingår nämligen ett enormt skinnplagg, rymmandes uppemot tre frodiga lokalredaktörer. Sagans jätte Finn har fått stå som fiktiv modell för den rejält tilltagna rocken. Rockens roll är att väcka lite mer nyfikenhet hos hugade besökare.

- Vi hoppas att folk ska bli mer intresserade att komma hit. Det är en imponerande rock som Pirjo sytt ihop, konstaterar Karin Elfström.

En eventuell rocktittare får på köpet också möjligheten att ta del av mycket annat smått och gott ur den fruktbara symbios som skinnskolan och Skinnfolket ingått.

Utställningen ska för övrigt slussas vidare till Jannesgården där den längre fram i sommar visas i en något modifierad tappning.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons