Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skinnarspelsbonus med klass

Annons

Mittsektionen var så gott som helt ockuperad av Malungs musikvänner under kyrkokonserten; det innebar att ett par hundra personer, grovt räknat, gästade tillställningen.

Det finns knappast en bättre fusionsmusik än när jazz möter folktoner. Och när den serveras så utmärkt som av Skinnarspelsmusikerna är det bara att bocka och buga.

Tillsammans med solisterna Lena Ericsson, Kalle Moraeus och Mikael Samuelsson åstadkoms en så tät och läcker tonväv att den som inte kunde ta någon del av den är att beklaga. Mikael Samuelsson tog sig an Birger Sjöberg, Lena Ericsson hade letat fram en inte så känd Evert Taube-tonsättning av en Viktor Rydberg-dikt och det fanns många fler exempel.

Nattkonserten avslutades som vanligt med Lena Ericsson i första versen av En vänlig grönska och att samtliga fyllde på i resterande verser.

Soarén hade lite annat stuk. Som exempel där kan nämnas gruppen Entré Plus En där Entrén bestod av Bo Stief, Kalle Moraeus och Mikael Samuelsson medan Plus En utgjordes av Aage Tanggaard. den sistnämnde trakterade banankartong, platshink och köksvispar. bara den kombinationen lär ha varit värt inträdet för de cirka 260 betalande. I den tre timmar långa soarén släpptes också Skinnarspelets lokala medlemmar in. Skinnarlaget och spelmanslaget bereddes plats och Näver jon och bolla alias Göran Johansson och Monica Olén , framförde ett specialskrivet nummer.

Skinnarspelsensemblen dök upp med vokalissa som inte helt oväntad visade sig vara Lena Ericsson. Kvällen avslutades med allsång En gång i min ungdom.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons