Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skinnarspelet på plats

Annons

Ensemblen är i stort sett intakt sedan förra året, och trots att tiden är knapp, med premiär redan på söndag, var det en avspänd uppsättning med regissör, skådespelare, musiker och dansare som samlades på onsdagen.

-Det känns lite som att Õvar jag inte här i går?Õ. Det ser likadant ut. Samma hus och samma folk, men det känns väldigt bra, säger regissören Birgit Carlstén.

Hon fick många lovord för de förändringar hon tog med sig till Skinnarspelet förra året. Den största var att få hela skådespelaruppsättningen mer involverad, i stället för att bara de stora rollerna syntes.

-Det kommer vi att jobba vidare med i år, men det är kort tid och det gäller att snabbt hitta fram till det vi vill, fortsätter hon.

Det kommer att bli en hel del finslipning under de kommande dagarna. Bland annat har koreografen Stina Kari Axelsson, från Leksand, engagerats för att få en mer levande dans.

-Dansarna har nästan varit som rekvisita längs väggarna. Deras roller blir också viktigare, förklarar Birgit Carlstén.

Regissören är också nöjd med att få fortsätta arbeta med sina stjärnor från förra året.

-Meta har verkligen tagit hand om rollen som Brus Britta på ett förträffligt sätt. Hon och Janne är ett riktigt häftigt par, inte minst musikaliskt, berömmer hon.

-Det pirrar lite i magen av att vara här igen. Jag var stormförälskad när jag lämnade förra året och nu känner jag mig nästan lite nykär igen, berättar Meta Roos.

Janne Åström fyller i.

-Det känns kanon att vara här. Det var mycket förändringar förra året, men det blev faktiskt mycket bättre. Nu ska det bli j-a kul att få köra i gång.

-Det där är en skitkamera, kommenterade Kalle Moraeus på sedvanligt Moraeusmanér till undertecknad.

Även det något som tyder på att allt är som det ska.

För teatermänniskorna väntade en snabb lunch innan repetitionerna började. Två timmar efter ankomsten var det sångträning i aulan på Malungs folkhögskola, där både skådespelare och musiker är inkvarterade.

På lördag genrepar ensemblen inför söndagens premiär för 40:e uppsättningen av Skinnarspelet.

Nästa torsdag är det konsert i Malungs kyrka, och på lördagen bjuds en fartfylld soaré i Brusgårdens salonger på Orrskogen.

PER MOJANIS

Mer läsning

Annons