Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skinnarspel i Idbäcks skola

Annons

Det är inte första gången Göran Johansson och hans lärarkolleger i Idbäcks skola ordnar ett sånt här arrangemang i bystugan. Det var visserligen första gången som man hade en avdelning i programmet med kända Astrid Lindgren-sånger men Skinnarspelet har man på det här sättet nu visat Idbäcksborna vid fyra tillfällen. Första gången man gjorde det var för sju år sedan.

Till den här festen ordnad av eleverna vid Idbäcks skola kom det drygt hundratalet personer. De togs emot av välklädda elever med vit skjorta och slips och anvisades sina platser vid fint dukade bord som också eleverna ordnat.

- Det fina med det här arrangemanget är att eleverna ordnar allt själva utan inblandning av föräldrar. Allt från att man tar hand om gästerna, serverar dem vid borden och framträder på scenen, säger Göran Johansson som är full av beundran för eleverna i Idbäcks skola.

- Det hela är helt frivilligt men nästan alla vill vara med och det är ett fint lagarbete som eleverna utför, säger Göran Johansson.

I den första avdelningen för kvällen framträdde eleverna från klasserna 1-3 med att sjunga sånger av Astrid Lindgren. Det var Åke Edvinsson och Monica Hedgren som höll i den delen. Det var första gången som man hade ett sådant framträdande i Idbäcks skola.

Därefter var det paus och då hade eleverna fullt arbete med att ta hand om alla gäster som hade kommit till bystugan denna kväll.

I andra akten var det så dags för Göran Johanssons gäng elever från 4-6 klass i Idbäck att spela upp Skinnarspelet och det gjorde man på ett mästerligt sätt.

- Det här är samtidigt också bra reklam för Skinnarspelet i Malung och vi gör framträdandet så nära det riktiga Skinnarspelet det går att komma på en inomhusscen, säger Göran Johansson.

Och när Skinnarspelet spelades upp så fanns de där, alla de kända Skinnarspelsnamnen. Stefan Laitinen som spelade rollen som Skinnarmäster, Emanuel Davidsson som spelade rollen som Lustigs Per, Catarina Malmén som iklädde sig Brus Britta-rollen och Caroline Larssson som Lisbeth från Lingärde.

Och publiken var både fascinerad och mycket imponerad av det man fick se och höra denna kväll. Både framträdandet med sånger av Astrid Lindgren och framförandet av Skinnarspelet. Verkligen en succéfylld kväll i Idbäcks bystuga.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons