Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skinnarloppet i perfekta spår

Annons

- Samtliga skidspår är perfekta och det kommer att vara bättre förhållanden jämfört med tidigare eftersom vi i somras gjorde breddningar där det tidigare varit "flaskhalsar", säger Christer Busk.

När de tävlande gått ut ur skidstadion kommer det att finnas 4-6 spår fram till fem kilometer och sen är det tre spår resten av tävlingsbanan. Tidigare var det tre spår från två kilometer.

Men det har krävts en hel del arbete för att få spåren så bra som man nu fått dem. Även om inte den senaste snön hade kommit hade man kunnat genomföra Skinnarloppet med perfekta snöförhållanden.

- Vi har visserligen varit tvungna att köra en del snö till spåren men det är bara kring start- och målområdet. Jag beräknar att vi har kört cirka tusen kubikmeter snö under de senaste veckorna, säger Christer Busk.

Det är naturligtvis tack vare ett mycket bra grundarbete under hela vintern som det kan presenteras så fina skidspår och man har även tidvis använt sig av snökanon.

- När det gäller terrängen har det funnits snö hela ti- den och där har vi bara varit tvungna att göra en del smärre justeringar för att få det rik- tigt bra, säger Christer Busk.

Den stora skillnaden när det gäller skidspåren i årets Skinnarlopp är att breddningarna gör att det kommer att bli mindre köer i de tidigare "flaskhalsarna".

Efter det senaste snöfallet kom också kylan mycket lägligt. När det var som varmast för ett par veckor sedan hade det kommit upp vatten på en del ställen efter skidspåret men det har nu frusit så det finns inga sådana problem längre.

- Jag kan garantera att det kommer att vara mycket bra skidspår till helgen och vi har nog aldrig haft bättre vid ett Skinnarlopp, säger Christer Busk.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons