Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skinnarcupen i fotboll för ungdomslag i Malung firar i år 25-årsjubileum.

Annons

Skinnarcupen i fotboll för ungdomslag i Malung firar i år 25-årsjubileum. Sammanlagt kommer det att spelas 229 matcher under tre dagar med finalspelet under söndagen och totalt deltar 106 ungdomslag från hela Sverige men även ett par norska lag finns med. Hälften av de lag som deltar i årets Skinnarcup kommer från Dalarna och totalt är det 54 föreningar som finns representerade.

- Skinnarcupen är vårt största arrangemang inom MIF-fotbollen och det betyder mycket för hela vår ungdomsverksamhet. De intäkter vi får genom den här cupen innebär att vi kan bedriva en bred verksamhet säger MIF:s ungdomskonsulent Åke Rangedal som också varit med att starta cupen och varit ansvarig för cupen under alla 25 åren.

Sammanlagt kommer åtta fotbollsplaner att användas. Fem finns på Skinnarvallen och tre på Storbygärdet. Dessutom har man reservarenor i Gärdås och i Öje.

Under de tre dagarna kommer cirka 2 000 fotbollsungdomar med ledare att finnas i Malung och 90 av lagen har också inkvarterats i olika skolor i hela centrala Malung.

- Det har varit ett svårt pussel att få ihop men då lagen anlände hade alla bostad, säger Elon Folkesson som är ansvarig för inkvarteringarna.

Birgitta Larsson som också funnts med i Skinnarcupen under många år som ekonomiskt ansvarig noterar att man under de här dagarna har 350 funktionärer i arbete och alla ställer upp ideellt. Utan ideellt arbete skulle det inte vara möjligt att genomföra den här stora fotbollsturneringen. I samband med Skinnarcupen kommer också en jongleringstävling att genomföras.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons