Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skillnad mellan sak och person

Annons

Svar till Gunhild Nilsson, 26/3

GN ger inte ett ruttet lingon för insändare som saknar namnunderskrifter. Hon tycker att jag ska ta en kurs mot trångsynthet.

Möjligheten att under signatur ge uttryck för synpunkter på en tidnings insändarsida finns för alla. Ibland kan detta ha sina fördelar. Risken att personligen drabbas av förlöjligande tillmälen på grund av åsikter i ett känsligt ämne är exempelvis mindre.

På insändarsidorna brukar ventileras olika sakfrågor. Det har därvid i allmänhet ingen större betydelse vilken person som redovisat åsikterna. Jag kan försäkra GN att hon inte skulle bli lyckligare ifall jag lämnade ut mitt fullständiga namn. Hon skulle ändå inte känna igen mig. Så vad gör det för skillnad i debatten? Hon bör lära sig skilja på sak och person samt att acceptera förekomsten även av andra åsikter än dem hon själv företräder.

Har vi råd med m?

Svar till Mikael Rosén, 17/3

Tycker du, Mikael Rosen, att vi arbetare har det för bra? Hur ska ni moderater öka jämställdheten och minska på klassklyftorna? Vet du vad man tjänar på ett deltidsarbete? Tycker du att våra lönerna är höga? Hur ska man kunna betala hyra, dagis, mat, kläder? Varför vill ni ta bort vår anställningstrygghet och våra kollektivavtal?

Min sista fråga blir: Har vi arbetare råd med er moderater och borgare?

Tacksam för svar.

STYGGA VARGEN

Mer läsning

Annons