Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skifs ställer in i Sälen

Annons

- Tyvärr måste vi ta ett uppehåll i sommar och det känns tråkigt, men vi har inte lyckats få ihop någon bra ensemble till den jubileumsföreställning som vi hade tänkt oss, säger Björn Skifs.

Björn har tidigare förklarat att han i höst satsar på en ny show på Cirkus i Stockholm till hösten. Förberedelserna till den showen kräver så mycket av Björn och hans regisserande hustru Pernilla att de inte anser sig hinna med att göra helt nytt material till en ny årgång av Speldosa. Dessutom skulle förberedelserna för showen kollidera med Speldosan.

Tanken har då varit att göra en jubileums-Speldosa i Sälen, med plock ur de gångna årens shower. För att kunna minska ner på repetitionstillfällena tänkte Björn sätta ihop en ensemble med artister som varit med under de gångna åren.

- Men det har inte varit möjligt. De artister som vi ville ha har av olika anledningar, som andra engagemang, inte kunnat ställa upp. Vi får inte ihop en så bra ensemble som vi vill ha och då ser vi ingen annan möjlighet än att ställa in i sommar, säger Björn.

Hur det blir i framtiden med Speldosa står skrivet i stjärnorna.

- Det har vi inte bestämt något om. Men vi har i alla fall haft väldigt roligt under de fyra somrarna med Speldosa, så det kanske går att komma igen efter ett års uppehåll. Men det vet vi inget om i dag, säger Björn.

Förra sommaren lockade Speldosa cirka 12 000 besökare under tre kvällar till Olnispagården i Sälen. Ekonomiskt blev det också ett hyfsat utfall. Speldosa har varit ett stort lyft för sommarturismen under Sälenveckan. Det blir nog inte lätt för arrangörerna i Sälen att hitta någon ersättning i samma höga underhållningsklass.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons