Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skiduthyrning eller bostad?

/
  • Skidshop eller? Pågår det skiduthyrning i den här lokalen, då sker det mot gällande regler. Det menar Älvdalens kommun som hotar med kronofogden om verksamheten fortsätter.

Annons

I en skarpt formulerad skrivning har byggnadsinspektören i Idre krävt att verksamheten omgående upphör och att skyltarna på fastigheten plockas bort. Sker så inte omgående kommer nya tilläggsavgifter att kunna bli aktuella. Fortsätter sedan verksamheten efter den 30 mars kan byggnadsnämnden begära särskild handräckning av kronofogdemyndigheten så att rättelse sker.

- Det pågår ingen verksamhet i lokalerna och avgjort inte någon skiduthyrning, säger Johnny Granlund, som driver skiduthyrningen.

- Vi gör det genom att köra utrustningen från Sälen. Det innebär att kommunen tvingat oss till 24 mil långa resor för den här verksamheten, fortsätter Granlund.

- I lokalerna har vi ingen skiduthyrning eller försäljning. Där saknas både kassa apparat och kortläsare, så någon uthyrning eller försäljning kan inte ske därifrån, säger Johnny Granlund.

- Vid mitt besök i lokalen så pågick det traditionell skiduthyrning, säger byggnadsinspektör Rolf Larsson, efter sitt besök i fastigheten.

Samtidigt konstaterar Rolf Larsson att det saknas byggnadslov för de skyltar som satts upp på taket till byggnaden.

När det gäller verksamheten i skiduthyrningslokalen så bedyrar Johnny Granlund, genom Johan Hagland som sköter korrespondensen med myndigheterna, att det inte förekommer någon handelsverksamhet i dessa. Detta i ett yttrande över tilläggsavgift som påförts Fliesbergs Sport och fritid sedan lokalen tidigare använts i strid med gällande bygglov.

För Johnny Granlund ligger även ett annat ärende hos myndigheterna, sedan han låtit parkera en polskregistrerad lastbild utanför den gamla turistbyrån. En lastbil med en gigantisk reklamskylt som upplyser att turistbyrån flyttat. Fastighetsägaren kräver att bilen omgående ska bort, något som Granlund också lovat ska ske.

Mer läsning

Annons